Isala Diaconessenhuis

Isala Diaconessenhuis is per 1 januari 2016 gefuseerd met Isala in Zwolle.

De fusie past in de strategie van Isala Diaconessenhuis en Isala om in de regio het beste aanbod van basis- en topzorg te leveren. De fusie heeft geleid tot één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Het uitgangspunt van de nieuwe organisatie is ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Door de fusie en de spreiding van zorg over vijf locaties verwachten de ziekenhuizen te kunnen blijven staan voor de kwaliteit en bereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in de regio’s.

Samenwerking met Revalidatie Friesland
Revalidatieartsen van Revalidatie Friesland zorgen binnen Isala - Diaconessenhuis voor continuiteit en veelzijdige deskundigheid, ook op het gebied van arbeidsre-integratie.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Isala Diaconessenhuis

Heropnames

Onverwachte heropnames

Soms is het nodig om kort na een ontslag uit het ziekenhuis opnieuw opgenomen te worden. Dat kan zijn omdat dat gepland is. Bijvoorbeeld als je opgenomen wordt voor een behandeling, en een maand later diezelfde behandeling weer moet krijgen. Het kan ook zijn dat je voor iets heel anders opgenomen moet worden. Als een heropname onverwacht is, kan dat iets zeggen over de kwaliteit van de zorg. Ziekenhuizen houden daarom bij hoeveel patiënten opnieuw opgenomen worden, en of dit gepland was of niet.

Heropnames

90 98 106 Isala Diaconessenhuis
98 Landelijke ratio
Isala Diaconessenhuis had in 2017 een heropnamecijfer van 98. Het aantal patiënten dat opnieuw moet worden opgenomen is zoals verwacht.
Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

Contactinformatie

Locaties

  • Meppel
    Hoogeveenseweg 38
    7943 KA Meppel
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen