Ikazia Ziekenhuis

Introductie door Ikazia Ziekenhuis

In het Ikazia Ziekenhuis willen we met respect vóór elkaar het beste úit elkaar halen. Van arts tot patiënt, van verpleegkundige tot familielid; iedereen is er voor iedereen. Door de mix van oprechte interesse, onderlinge verbondenheid, professionaliteit en betrouwbaarheid voelen mensen zich thuis bij Ikazia. Wat ons betreft een belangrijke factor bij het herstel van een patiënt.

Ikazia leidt nieuwe artsen op
Ikazia is opleidingsziekenhuis voor de specialismen Anesthesiologie, Gynaecologie, Chirurgie (Heelkunde), Interne geneeskunde en Maag- Darm- en Leverziekten. Binnen het ziekenhuis heerst een laagdrempelige, collegiale sfeer tussen de specialisten en onderlinge afdelingen.

Lees meer over Ikazia als opleidingsziekenhuis.

Ikazia dicht bij huis
Om patiënten zorg dicht bij huis te leveren, heeft Ikazia een polikliniek in Barendrecht-Carnisselande en een polikliniek in Ridderkerk-Slikkerveer.

Waar staan we voor
In Ikazia is de menselijke maat bepalend. Er voor elkaar zijn. Met vier kernwaarden doen we de patiënt korte beloften en werken we zelf vanuit die waarden.

Kernwaarden zijn belangrijk voor de identiteit van onze organisatie. Kernwaarden geven aan:

 • Wat wij belangrijk vinden;
 • Wat we goed of fout vinden;
 • Waar we voor staan en waar we voor gaan;
 • Welke houding en welk gedrag daarbij past.

Vanuit de protestants christelijke identiteit van Ikazia hebben wij 4 kernwaarden geformuleerd:

 • Oprechte interesse: zorg met aandacht, betrokken en gastvrij;
 • Onderling verbonden: open, vriendelijk en liefdevol, samenwerken;
 • Betrouwbaar: hoge kwaliteit, veiligheid en financieel solide;
 • Professioneel: deskundig, initiatiefrijk en resultaatgericht.

76.729 Eerste polibezoeken
27.726 Opnames

Kwaliteitscijfers

Ikazia Ziekenhuis

Digitale zorg

Digitale zorg

Ziekenhuizen bieden steeds meer digitale mogelijkheden aan hun patiënten. Dat is niet alleen handig en snel, maar ook beter voor de patiënt. 

Zo heeft ieder ziekenhuis een digitaal patiëntenportaal. In het patiëntenportaal kun je afspraken maken, labuitslagen bekijken of je medicatieoverzicht inzien. Ook bieden steeds meer ziekenhuizen de mogelijkheid voor digitaal contact: beeldbellen in plaats van een afspraak op de polikliniek, of direct appen of mailen met je zorgverlener via een beveiligde omgeving.

Mensen met een chronische ziekte kunnen in een aantal gevallen gebruik maken van zorg op afstand. Je voert dan thuis zelf eenvoudige controles uit, zoals je bloeddruk of longinhoud, en geeft de uitslagen via een app door aan het ziekenhuis.

Patiëntenportaal

Ikazia Ziekenhuis heeft een online portaal waar patiënten hun gegevens kunnen inzien.

Bezoek patiëntenportaal

Hoe is de digitale zorg geregeld?

Dit zegt het ziekenhuis zelf over digitale zorg in Ikazia Ziekenhuis:

Op afstand maar toch dichtbij.

In Ikazia vinden we het belangrijk om goede en persoonlijke zorg dicht bij huis te leveren. Onze artsen en zorgverleners houden daarom niet alleen in het ziekenhuis in Rotterdam spreekuur maar ook op onze poliklinieken in Slikkerveer en Carnisselande. Daarnaast maken we in ons ziekenhuis gebruik van verschillende digitale oplossingen om onze zorg dichter bij u te brengen.

Beterdichtbij: makkelijk en veilig appen met uw arts of zorgverlener. Direct contact met uw arts of zorgverlener in Ikazia, dat kan met de gratis BeterDichtbij app. Stel uw vraag op elk moment van de dag via uw mobiele telefoon of computer.

Patient Journey app: alles over uw onderzoek of behandeling altijd bij de hand. In onze gratis Patient Journey app vindt u alle belangrijke informatie over uw operatie, onderzoek of behandeling in het Ikazia Ziekenhuis.

SEH app: alle informatie over uw SEH bezoek op uw mobiele telefoon. Wat gebeurt er op de Spoedeisende Hulp (SEH) en hoelang gaat uw bezoek duren? Met de gratis SEH app krijgt u alle informatie over uw bezoek in een overzicht op uw mobiele telefoon.

Mijn Ikazia: altijd en overal veilig uw medische gegevens bekijken. Online uw medische gegevens, afspraken en uitslagen bekijken? Dat kan via Mijn Ikazia. Mijn Ikazia is een veilige, persoonlijke website voor patiënten van Ikazia. Via uw computer, laptop, tablet of mobiele telefoon heeft u zo altijd uw medische gegevens bij de hand.

Zwapp+: de juiste informatie over uw zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Via de gratis Zwapp+ app krijgt u de juiste informatie over uw zwangerschap, de bevalling en kraamtijd op uw mobiele telefoon.

Neozorg app: 24 uur per dag verbonden met uw baby. Met de NeoZorg app blijft u, ook als u even niet in het ziekenhuis kunt zijn, in contact met uw baby. De verpleegkundige stuurt u berichten en foto’s van uw baby. Zo weet u precies hoe het met u baby gaat.

Thuismeten app Luscii: uw eigen controle doen vanuit huis. Met de Thuismeten app Luscii kunt u uw eigen controle doen vanuit huis. De gegevens, zoals uw bloeddruk en gewicht, worden via de app naar uw behandelaar gestuurd. Zo weet uw behandelaar hoe het met uw gezondheid gaat. Als uw gezondheid verandert en het nodig is, kan uw behandelaar in actie komen, bijvoorbeeld door uw medicijnen aan te passen of extra medicijnen te geven.

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Ikazia Ziekenhuis Rotterdam Hoofdlocatie
  Montessoriweg 1
  3083 AN Rotterdam
 • Polikliniek Slikkerveer
  Prinses Margrietstraat 42
  2983 EH Ridderkerk
 • Polikliniek Carnisselande
  Middeldijkerplein 36
  2993 DL Carnisselande
 • Dagbehandeling Brainpark
  K.P. van der Mandelelaan 10
  3062 MB Rotterdam
 • Polikliniek Kaakchirurgie Haringvliet
  Haringvliet 72
  3011 TD Rotterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen