Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Brielle, Dirksland, Hellevoetsluis

Bekijk locaties en contactinformatie

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een basisziekenhuis PLUS. Het ziekenhuis beschikt over 200 bedden en richt zich op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland.

Wij kiezen er bewust voor uitsluitend onderzoeken en behandelingen te doen, die we optimaal zelf kunnen doen. Hebben onderzoeken of behandelingen meer kans van slagen bij meer gespecialiseerde specialisten of afdelingen, dan verwijzen wij onze patiënten door naar onze vaste samenwerkingspartners. Zo werken wij al jaren, tot grote tevredenheid van onze patiënten. Op deze wijze wordt een basisziekenhuis een basisziekenhuis PLUS: een zeer specialistische begeleiding kan dan toch voor een belangrijk deel in de eigen omgeving gegeven worden.

Het ziekenhuis heeft een protestants-christelijke identiteit.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Heupslijtage

Nieuwe heup

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe heup. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de heupoperatie, en hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt gemeten wat het resultaat is van de operatie na een jaar tijd, en hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,85% Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
0,89% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,85% van de patiënten in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een infectie binnen 90 dagen na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

2,18% Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
1,09% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 2,18% van de patiënten in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde heup na het plaatsen van een heupprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

38,53% Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een heupprothese 38,53%. Dit is een jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

181 Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
50 Norm
In 2019 voerde Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis 181 heupvervangingen uit. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

 • Brielle
  Amer 21
  3232 HA Brielle
 • Dirksland Hoofdlocatie
  Stationsweg 22
  3247 BW Dirksland
 • Hellevoetsluis
  Vliet 4
  3224 HE Hellevoetsluis
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen