Haaglanden Medisch Centrum

Den Haag, Leidschendam

Bekijk locaties en contactinformatie

Haaglanden Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis met drie locaties: Antoniushove in Leidschendam, Bronovo in het Haagse Benoordenhout en Westeinde in de binnenstad van Den Haag. Iedere locatie biedt algemene ziekenhuiszorg en heeft daarnaast een specifiek profiel. In Antoniushove wordt de gespecialiseerde zorg voor onze patiënten met kanker gebundeld. We werken daarbij nauw samen met het Leids Universitair Medisch Centrum binnen het Universitair Kankercentrum en met het Groene Hart Ziekenhuis. In Bronovo ligt de focus op planbare zorg, bijvoorbeeld in de Focuskliniek Orthopedie. In Westeinde is met name de acute zorg sterk ontwikkeld. De SEH hier is één van de drukst bezochte van Nederland. Deze locatie is het regionale expertisecentrum voor onder andere traumatologie.

Wij bieden zorg op maat en stemmen onze zorg af op die van andere zorgaanbieders, zoals thuiszorg, huisartsen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Haaglanden Medisch Centrum

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,35% Haaglanden Medisch Centrum
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,35% van de patiënten in Haaglanden Medisch Centrum binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

0,36% Haaglanden Medisch Centrum
0,35% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 0,36% van de patiënten in Haaglanden Medisch Centrum binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

19,36% Haaglanden Medisch Centrum
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 19,36%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

260 Haaglanden Medisch Centrum
50 Norm
In 2019 voerde Haaglanden Medisch Centrum 260 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Samenwerking

De Focuskliniek Orthopedie van HMC helpt u weer vooruit. We behandelen jaarlijks 19.000 patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat. En met succes: van de patiënten die we opereren, zijn de meesten zo’n 6 weken na een operatie weer volop in beweging. Ieder van onze orthopedisch chirurgen is gespecialiseerd in een gewricht, en met deze ervaring krijgt u de beste behandeling. Ook onze vaste OK-medewerkers en verpleegkundigen zijn gespecialiseerd in orthopedische zorg. Zo treft u altijd een ervaren specialist en een deskundig en goed op elkaar ingespeeld team. Met een verwijzing van uw huisarts, kunt u een afspraak maken op eén van onze poliklinieken. En zijn er onderzoeken nodig? Dan plannen we die op dezelfde dag, direct na het gesprek met de specialist. Als een operatie voor u de beste oplossing is, start kort na de operatie de revalidatie.


Contactinformatie

Locaties

 • Den Haag
  Bronovolaan 5
  2597 AX Den Haag
 • Den Haag Hoofdlocatie
  Lijnbaan 32
  2512VA Den Haag
 • Leidschendam
  Burgemeester Banninglaan 1
  2262BA Leidschendam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen