Flevoziekenhuis

Welkom in het Flevoziekenhuis
Het Flevoziekenhuis is een ziekenhuis van en voor de inwoners van Almere en omgeving . We bieden uitstekende algemene specialistische ziekenhuiszorg aangevuld met een aantal regionale speerpunten, zoals dialyse, borstkanker, darmkanker en geboortezorg. Wij leveren zorg zo dichtbij als mogelijk en in goede afstemming met de patiënt en zijn directe omgeving, de huisartsen, de derde lijn en de thuiszorg en verpleeghuiszorg. Samenwerking met onder andere het AMC zorgt ervoor dat behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten worden uitgevoerd. We blijven ons constant vernieuwen: werken aan onze kwaliteit, openheid en bejegening.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Flevoziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,49% Flevoziekenhuis
0,57% Landelijk gemiddelde
In 2017 kreeg 1,49% van de patiënten in Flevoziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Tweede operatie nodig

1,14% Flevoziekenhuis
1,58% Landelijk gemiddelde
In 2017 werd 1,14% van de patiënten in Flevoziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2017

Positief effect operatie

21,43% Flevoziekenhuis
16,93% Landelijk gemiddelde
In 2017 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 21,43%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal operaties

201 Flevoziekenhuis
50 Norm
In 2017 voerde Flevoziekenhuis 201 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Almere
    Hospitaalweg 1
    1315 RA Almere
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen