Flevoziekenhuis

Introductie door Flevoziekenhuis

Welkom in het Flevoziekenhuis
Het Flevoziekenhuis is een ziekenhuis van en voor de inwoners van Almere en omgeving. We bieden uitstekende algemene specialistische ziekenhuiszorg aangevuld met een aantal regionale speerpunten, zoals dialyse, borstkanker, darmkanker en geboortezorg. Wij leveren zorg zo dichtbij als mogelijk en in goede afstemming met de patiënt en zijn directe omgeving, de huisartsen, de derde lijn en de thuiszorg en verpleeghuiszorg. Samenwerking met onder andere het Amsterdam UMC zorgt ervoor dat behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten worden uitgevoerd. We blijven ons constant vernieuwen: werken aan onze kwaliteit, openheid en bejegening.

90.455 Eerste polibezoeken
25.702 Opnames

Kwaliteitscijfers

Flevoziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

1,25% Flevoziekenhuis
0,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 1,25% van de patiënten in Flevoziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,20 Flevoziekenhuis
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,20 na een knieprothese in Flevoziekenhuis. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

149 Flevoziekenhuis
In 2021 voerde Flevoziekenhuis 149 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Vervangen knieprothese

1,58% Flevoziekenhuis
1,28% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 1,58% van de patiënten in Flevoziekenhuis binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Flevoziekenhuis
    Hospitaalweg 1
    1315 RA Almere
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen