ETZ

Introductie door het ETZ

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een topklinisch opleidingsziekenhuis en traumacentrum. Met drie locaties in Tilburg en Waalwijk is ETZ hét ziekenhuis voor alle inwoners van de regio Midden-Brabant, maar ook (ver) daarbuiten. Wij verlenen de allerbeste zorg in een veilige omgeving waar patiënten zich prettig en gehoord voelen. Omdat iedere patiënt uniek is, bieden we zorg op maat. Wij gaan in gesprek met patiënten over wat zij voelen, denken en vinden. ‘Oog voor jou’ noemen we dat. Zo helpen we patiënten om samen met hun specialist de best passende behandeling te kiezen. Op deze wijze leveren wij onze patiënten zorg die Buitengewoon is.

Landelijk staan we bekend om onze expertise op het gebied van zware Traumatologie en Neurochirurgie en bovenregionaal op het gebied van Cardiologie, Orthopedie en Interventieradiologie. Ook hebben wij bijzondere aandacht voor de ouder wordende mens. Patiënten kunnen voor vrijwel alle specialismen in het ETZ terecht.

166.399 Eerste polibezoeken
58.467 Opnames

Kwaliteitscijfers

ETZ

Zorg voor kankerpatiënten

Zorg voor kankerpatiënten

Kanker is een ingrijpende ziekte. Het heeft grote gevolgen voor je dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat je als kankerpatiënt goede hulp krijgt. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Denk aan ondersteuning van bijvoorbeeld een psycholoog of maatschappelijk werker, of hulp voor je omgeving.

Ziekenhuizen houden bij of er voor patiënten met kanker een vast aanspreekpunt is, bijvoorbeeld een casemanager, die je begeleidt tijdens de behandeling. Ook registreren ziekenhuizen of ze psychosociale hulp aanbieden, en of ze kunnen doorverwijzen naar hulp bij stoppen met roken als dat nodig is.

Vast aanspreekpunt/casemanager

Ja ETZ
In het ETZ hadden patiënten met kanker in 2021 een eigen casemanager.
Toelichting van het ziekenhuis:

Gegevens hebben betrekking op het samenwerkingsverband Kliniek voor Kanker. Hierin participeren het ETZ en Instituut Verbeeten. 

Bron: Transparantiekalender 2021

Psychosociale zorg

Ja ETZ
In het ETZ kregen patiënten met kanker in 2021 standaard psychologische zorg aangeboden.
Toelichting van het ziekenhuis:

Gegevens hebben betrekking op het samenwerkingsverband Kliniek voor Kanker. Hierin participeren het ETZ en Instituut Verbeeten. 

Bron: Transparantiekalender 2021

Stoppen met roken

Ja ETZ
In het ETZ hadden patiënten met kanker in 2021 toegang tot een rookstoppoli die begeleiding biedt bij het stoppen met roken.
Toelichting van het ziekenhuis:

Gegevens hebben betrekking op het samenwerkingsverband Kliniek voor Kanker. Hierin participeren het ETZ en Instituut Verbeeten. De Kliniek voor kanker heeft een rookstoppoli op locatie bij het Intituut Verbeeten waar patiënten die ondersteuning nodig hebben naar worden doorverwezen. Vaak wordt de patiënt doorverwezen naar de huisarts voor praktijkondersteuning.

Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • ETZ Elisabeth Hoofdlocatie
  Hilvarenbeekseweg 60
  5022 GC Tilburg
 • ETZ TweeSteden
  Dr. Deelenlaan 5
  5042 AD Tilburg
 • ETZ Waalwijk
  Kasteellaan 2
  5141 BM Tilburg
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen