Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Het rapportcijfer 7,9 is gebaseerd op een onderzoek dat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft laten uitvoeren. Op Zorgkaart Nederland geven patiënten CWZ een 8,8 in 2020. CWZ laat ook voortdurend de patiënttevredenheid onderzoeken. In 2022 ontving CWZ als rapportcijfer een 8.4.  

Kwaliteitscijfers

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Borstkanker

Operatie bij borstkanker

Word je geopereerd voor borstkanker? Dan is het belangrijk dat er geen kankerweefsel achterblijft na de operatie. Het ziekenhuis meet daarom bij hoeveel operaties de randen van de operatiewond ‘schoon’ zijn.

Bij een borstsparende operatie is dat lastig omdat de arts zoveel mogelijk van de borst wil behouden. De norm is daarom dat minstens 85 procent van de operaties moet zijn geslaagd (geen kankerweefsel achtergebleven).

Een ziekenhuis dat veel borstkankerpatiënten behandelt, heeft veel ervaring met borstkankerbehandelingen. Daarom houdt het ziekenhuis bij hoeveel patiënten zijn geopereerd, en hoeveel patiënten zijn behandeld zonder operatie.

Aantal nieuwe borstkankerpatiënten die zijn geopereerd

326 Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
50 Norm
In 2021 behandelde Canisius Wilhelmina Ziekenhuis 326 nieuwe patiënten met borstkanker met een operatie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede borstkankerzorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2021

Borstsparende operatie

71,90% Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
74,03% Landelijk gemiddelde
In 2021 heeft 71,90% van de patiënten met invasieve borstkanker (zonder uitzaaiingen) in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis een operatie gehad waarbij de borst is behouden.
Toelichting van het ziekenhuis:

In dezelfde operatie als waarin de tumor wordt verwijderd, kan de vorm van de borst worden hersteld (directe borstreconstructie). Veel patiënten hebben na de operatie echter een aanvullende behandeling met bestraling nodig. Dat heeft soms een nadelig effect op de vorm van de borst. Daarom kan er dan worden besloten om de vorm van de borst op een later moment te herstellen. De mogelijke behandelopties met de bijbehorende voor- en nadelen worden altijd zorgvuldig met de patiënt besproken en afgewogen.

Bron: Transparantiekalender 2021

Casemanager

Ja Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
In 2021 hebben alle patiënten met borstkanker in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis een eigen casemanager.
Bron: Transparantiekalender 2021

Samenwerking

Voor meer informatie klik hier

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Hoofdlocatie
  Weg door Jonkerbos 100
  6532 SZ Nijmegen
 • CWZ Polikliniek Jonkerbosch
  Burgemeester Daleslaan 27
  6532 CL Nijmegen
 • CWZ Waalsprong
  Carbatinastraat 3
  6515 GM Nijmegen
 • CWZ Druten
  Kerkeland 3
  6651KN Druten
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen