BovenIJ ziekenhuis

Introductie door BovenIJ ziekenhuis

Als persoonlijk, verbindend en ondernemend ziekenhuis in groot Amsterdam leggen we de focus op vijf pijlers van integrale zorg: integrale acute zorg, integrale chronische zorg, integrale vrouw-kind zorg, integrale electieve zorg en integrale diagnostiek.

We hebben een duidelijke positie ingenomen in het zorg- en welzijnslandschap van Amsterdam door goede, gerespecteerde relaties met andere zorgprofessionals en de omliggende ziekenhuizen. Daarmee zetten we ons niet alleen in voor de gezondheid van de bewoners, we dragen ook bij aan hun sociaal en maatschappelijk welzijn.

Kwaliteitscijfers

BovenIJ ziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,70% BovenIJ ziekenhuis
0,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 0,70% van de patiënten in BovenIJ ziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,28 BovenIJ ziekenhuis
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,28 na een knieprothese in BovenIJ ziekenhuis. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

185 BovenIJ ziekenhuis
In 2021 voerde BovenIJ ziekenhuis 185 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Vervangen knieprothese

0,34% BovenIJ ziekenhuis
1,28% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 0,34% van de patiënten in BovenIJ ziekenhuis binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Amsterdam Hoofdlocatie
    Statenjachtstraat 1
    1034 CS Amsterdam


Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen