Beatrixziekenhuis

Het Beatrixziekenhuis is een regionaal ziekenhuis met een breed aanbod van specialismen en moderne medische voorzieningen. Samen met onze patiënten realiseren wij de beste zorg; mensgericht, veilig, dichtbij, en op het juiste moment. Het Beatrixziekenhuis maakt deel uit van Rivas Zorggroep, een ketenorganisatie met bijna alle vormen van zorg. Vervolgzorg na een ziekenhuisopname kan daardoor snel en goed geregeld worden. Ook met onze partners verbeteren wij voortdurend de zorg. De lijnen tussen huisartsen in de regio en specialisten zijn kort. Daarnaast werken we nauw samen met andere, ook academische, ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Beatrixziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Beatrixziekenhuis
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,00% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

0,41% Beatrixziekenhuis
0,35% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 0,41% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

22,34% Beatrixziekenhuis
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 22,34%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

275 Beatrixziekenhuis
50 Norm
In 2019 voerde het Beatrixziekenhuis 275 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Gorinchem
    Banneweg 57
    4204 AA Gorinchem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen