Beatrixziekenhuis

Introductie door het Beatrixziekenhuis

Het Beatrixziekenhuis is een regionaal ziekenhuis met een breed aanbod van specialismen en moderne medische voorzieningen. Samen met onze patiënten realiseren wij de beste zorg; mensgericht, veilig, dichtbij, en op het juiste moment. Het Beatrixziekenhuis maakt deel uit van Rivas Zorggroep, een ketenorganisatie met bijna alle vormen van zorg. Vervolgzorg na een ziekenhuisopname kan daardoor snel en goed geregeld worden. Ook met onze partners verbeteren wij voortdurend de zorg. De lijnen tussen huisartsen in de regio en specialisten zijn kort. Daarnaast werken we nauw samen met andere, ook academische, ziekenhuizen.

Kwaliteitscijfers

Beatrixziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Beatrixziekenhuis
0,81% Landelijk gemiddelde
In 2021 kreeg 0,00% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2021

Positief effect operatie

0,30 Beatrixziekenhuis
In 2021 hebben patiënten een gemiddelde verbeterscore van 0,30 na een knieprothese in het Beatrixziekenhuis. De verbeterscore wordt een half jaar na de operatie gemeten, met een vragenlijst over bijvoorbeeld mobiliteit, pijn en dagelijkse activiteiten.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal operaties

191 Beatrixziekenhuis
In 2021 voerde het Beatrixziekenhuis 191 operaties uit voor een nieuwe knie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Vervangen knieprothese

0,45% Beatrixziekenhuis
1,28% Landelijk gemiddelde
In 2021 is bij 0,45% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2021

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Gorinchem
    Banneweg 57
    4204 AA Gorinchem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen