Beatrixziekenhuis

Het Beatrixziekenhuis is een regionaal ziekenhuis met een breed aanbod van specialismen en moderne medische voorzieningen. Samen met onze patiënten realiseren wij de beste zorg; mensgericht, veilig, dichtbij, en op het juiste moment. Het Beatrixziekenhuis maakt deel uit van Rivas Zorggroep, een ketenorganisatie met bijna alle vormen van zorg. Vervolgzorg na een ziekenhuisopname kan daardoor snel en goed geregeld worden. Ook met onze partners verbeteren wij voortdurend de zorg. De lijnen tussen huisartsen in de regio en specialisten zijn kort. Daarnaast werken we nauw samen met andere, ook academische, ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Beatrixziekenhuis

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,00% Beatrixziekenhuis
0,49% Landelijk gemiddelde
In 2020 kreeg 0,00% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2020

Positief effect operatie

21,93% Beatrixziekenhuis
18,21% Landelijk gemiddelde
In 2020 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 21,93%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

228 Beatrixziekenhuis
50 Norm
In 2020 voerde het Beatrixziekenhuis 228 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Vervangen knieprothese

0,44% Beatrixziekenhuis
1,43% Landelijk gemiddelde
In 2020 is bij 0,44% van de patiënten in het Beatrixziekenhuis binnen drie jaar de knieprothese vervangen.
Bron: Transparantiekalender 2020

Contactinformatie

Locaties

  • Gorinchem
    Banneweg 57
    4204 AA Gorinchem
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen