Antonius Zorggroep

Samen zorgen wij voor de beste zorg, bij u in de buurt. Zowel thuis als in het ziekenhuis. Antonius Zorggroep bestaat uit het Antonius Ziekenhuis in Sneek en in Emmeloord én Thuiszorg Zuidwest Friesland met 36 buurtgerichte zorgteams. Wij bieden een breed pakket aan zorg: ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en services aan huis. Samenwerking met de zorg en hulpverleners in de regio staat bij ons hoog in het vaandel. Wij werken dagelijks aan betrokken en betrouwbare zorg voor alle inwoners van Zuidwest Friesland, de Noordoostpolder en Urk. 

Samen zorgen wij voor de beste zorg, veilig en dichtbij.


Kwaliteit / Behandelresultaten

Antonius Zorggroep

Knieslijtage

Nieuwe knie

Jaarlijks krijgen duizenden mensen een nieuwe knie. Om de kwaliteit te meten houdt het ziekenhuis een aantal cijfers bij. Als eerste houden ze bij hoe vaak er een ernstige infectie aan de wond optreedt na de knieoperatie, hoe vaak een tweede operatie nodig is. Ook wordt na een half jaar het resultaat van de operatie gemeten, en wordt bijgehouden hoe vaak artsen in het ziekenhuis de operatie uitvoeren.

Infecties

0,65% Antonius Zorggroep
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2019 kreeg 0,65% van de patiënten in de Antonius Zorggroep binnen 90 dagen een infectie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Tweede operatie nodig

1,92% Antonius Zorggroep
0,35% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 1,92% van de patiënten in de Antonius Zorggroep binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na het plaatsen van een knieprothese.
Bron: Transparantiekalender 2019

Positief effect operatie

15,67% Antonius Zorggroep
In 2019 is de gemiddelde verbeterscore die patiënten geven na een knieprothese 15,67%. Dit is een half jaar na de operatie gemeten.
Bron: Transparantiekalender 2019

Aantal operaties

213 Antonius Zorggroep
50 Norm
In 2019 voerde de Antonius Zorggroep 213 operaties uit voor een nieuwe knie. Het ziekenhuis heeft de operatie vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2019

Contactinformatie

Locaties

  • Antonius Ziekenhuis Sneek Hoofdlocatie
    Bolswarderbaan 1
    8601 ZK Sneek
  • Antonius Ziekenhuis Emmeloord
    Urkerweg 4
    8303 BX Emmeloord
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen