Amsterdam UMC - locatie AMC

Kwaliteit / Behandelresultaten

Amsterdam UMC - locatie AMC

Parkinson

Behandeling bij ziekte van Parkinson

Patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een groter risico op vallen. Vallen is niet alleen vervelend, het kan ook zorgen voor extra complicaties bijvoorbeeld door een verwonding. Ziekenhuizen houden bij hoeveel patiënten zijn gevallen, zodat ze maatregelen kunnen nemen om dit aantal te verlagen. Bijvoorbeeld door de omgeving veiliger te maken, rekening te houden met valrisico bij het voorschrijven van medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast registreren artsen hoeveel patiënten zij hebben met (een verdenking op) Parkinson.

Valongelukken beginstadium Parkinson

0,00% Amsterdam UMC - locatie AMC
2,10% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 0,00% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in het Amsterdam UMC - locatie AMC gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die korter dan 5 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken

5,70% Amsterdam UMC - locatie AMC
4,27% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 5,70% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in het Amsterdam UMC - locatie AMC gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die tussen de 5 en 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Valongelukken bij langdurige Parkinson

8,60% Amsterdam UMC - locatie AMC
5,85% Landelijk gemiddelde
In 2017 is 8,60% van de patiënten met de ziekte van Parkinson in het Amsterdam UMC - locatie AMC gewond geraakt door een val. Het gaat om patiënten die langer dan 10 jaar Parkinson hebben.
Bron: Transparantiekalender 2017

Aantal patiënten

113 Amsterdam UMC - locatie AMC
In 2017 zijn er in het Amsterdam UMC - locatie AMC 113 patiënten behandeld met (een verdenking op) de ziekte van Parkinson.
Bron: Transparantiekalender 2017

Contactinformatie

Locaties

  • Amsterdam
    Meibergdreef 9
    1105 AZ Amsterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen