Amsterdam UMC - locatie AMC

Amsterdam UMC - locatie AMC

Bekijk locaties en contactinformatie

Introductie door het Amsterdam UMC - locatie AMC

Welkom bij Amsterdam UMC. Sinds juni 2018 zijn de twee academische ziekenhuizen AMC en VUmc samengegaan tot Amsterdam UMC. Met ruim 16.000 mensen werken de twee locaties van Amsterdam UMC samen aan goede en toegankelijke zorg.

https://www.amsterdamumc.org/nl.htm

Kwaliteitscijfers

Amsterdam UMC - locatie AMC

Buikslagaderverwijding

Operatie aan een verwijde buikslagader

Tijdens de operatie wordt een kunststof buisje (prothese) in de slagader geplaatst. Dit kan via een buikoperatie of via de lies. De operatie is geslaagd als de prothese op de juiste plek zit en je geen complicaties hebt gekregen na de operatie.

Om de kwaliteit van de operatie te meten, houdt het ziekenhuis bij hoeveel complicaties er zijn na de operatie, en hoeveel patiënten zijn overleden binnen 30 dagen na de operatie. Ook is van belang of de artsen in het ziekenhuis de operatie vaak genoeg uitvoeren. De hier getoonde cijfers gaan alleen over operaties die zijn gepland.

Complicaties na de operatie

35,90% Amsterdam UMC - locatie AMC
17,94% Landelijk gemiddelde
In 2020 heeft 35,90% van de patiënten in het Amsterdam UMC - locatie AMC binnen 30 dagen complicaties gekregen na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2020

Overleden patiënten

2,60% Amsterdam UMC - locatie AMC
1,73% Landelijk gemiddelde
In 2020 is 2,60% van de patiënten in het Amsterdam UMC - locatie AMC binnen 30 dagen overleden na een geplande operatie aan een verwijding in de buikslagader.
Bron: Transparantiekalender 2020

Aantal operaties

18 Amsterdam UMC - locatie AMC
20 Norm
In 2020 voerde het Amsterdam UMC - locatie AMC 18 geplande operaties uit aan een verwijding in de buikslagader. Het ziekenhuis heeft de operatie niet vaak genoeg gedaan om goede zorg te kunnen bieden.
Bron: Transparantiekalender 2020

Locaties en contactinformatie

Locaties

  • Amsterdam UMC, locatie AMC
    Meibergdreef 9
    1105 AZ Amsterdam
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen