Alrijne Ziekenhuis

Leiderdorp, Alphen aan de Rijn, Leiden, Katwijk, Sassenheim

Bekijk locaties en contactinformatie

Alrijne Zorggroep heeft zich ten doel gesteld de beste zorg voor patiënten en cliënten in de regio te leveren, nu en in de toekomst.

Samen doen is de kern van ons werk. We werken samen met collega's, samen met zorgpartners en natuurlijk: samen met de patiënt. Samen met de patiënt kiezen we voor de beste behandeling. Samen met zorgpartners organiseren we alle zorg optimaal rondom de patiënt. En samen met collega's bieden we zorg met persoonlijke aandacht.

Wat ons Alrijne maakt, is de overtuiging dat mensen beter worden van goede zorg mét persoonlijke aandacht. Samen met u beslissen we over uw behandeling. We passen onze behandelwijze aan, aan úw wensen en behoeften. Hiervoor werken wij nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de eerstelijnszorg én met specialisten in academische ziekenhuizen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Alrijne Ziekenhuis

Knieletsel

Kijkoperatie in de knie

Problemen aan de meniscus, kruisbanden of ander knieletsel kunnen normaal gesproken worden behandeld met één kijkoperatie. Soms is een tweede kijkoperatie aan dezelfde knie noodzakelijk. Bijvoorbeeld als er een complicatie is opgetreden (zoals een infectie) of als de operatie niet goed is gelukt. Het ziekenhuis houdt daarom bij hoe vaak ze patiënten binnen een jaar opnieuw moeten opereren aan dezelfde knie.

Tweede kijkoperatie aan dezelfde knie nodig

1,37% Alrijne Ziekenhuis
2,82% Landelijk gemiddelde
In 2019 werd 1,37% van de patiënten in Alrijne Ziekenhuis binnen een jaar opnieuw geopereerd aan dezelfde knie na een kijkoperatie.
Toelichting van het ziekenhuis:

Alrijne orthopedie heeft een significant lager percentage van mensen die na een voorste kruisband of meniscus operatie een 2de maal hergeopereerd moeten worden (gemiddeld 1,37% in plaats van 2.82% landelijk).

Bron: Transparantiekalender 2019

Samenwerking

Door een verregaande subspecialisatie heeft Alrijne Ziekenhuis enkele dedicated ‘knie orthopeden’.

Hierdoor is er al jaren grote expertise aanwezig en worden er veel operaties uitgevoerd op o.a. het gebied van kruisband & meniscus letsel.

Op de website van Alrijne orthopedie vindt u meer informatie over de leden van het specialistisch team.

Alrijne werkt intensief samen met regionale fysiotherapie praktijken binnen het Alrijne knie netwerk (zie hier voor meer informatie).

Binnen dit netwerk worden zowel conservatieve behandelingen van knie letsels als revalidatie na een operatie door protocollaire zorg verder geoptimaliseerd. 

Het Alrijne knie netwerk richt zich op continue verbetering van orthopedische patienten zorg, onderzoek en onderwijs op knie gebied.  


Contactinformatie

Locaties

 • Leiderdorp Hoofdlocatie
  Simon Smitweg 1
  2353 GA Leiderdorp
 • Alphen aan de Rijn
  meteoorlaan 4
  2402 WC Alphen aan de Rijn
 • Leiden
  Houtlaan 55
  2334 CK Leiden
 • Katwijk
  Randweg 47
  2225 PJ Katwijk
 • Sassenheim
  Jan van Brabantweg 33
  2171 HE Sassenheim
Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen