Ziekenhuischeck ruim 100.000 keer geraadpleegd in het eerste jaar

De vergelijkingswebsite Ziekenhuischeck.nl bestaat op 4 oktober 2019 één jaar. Op de website kunnen patiënten de kwaliteit van zorg van de Nederlandse ziekenhuizen bekijken en vergelijken. De website is in het eerste jaar meer dan 100.000 keer bekeken.

Met dit initiatief geven de ziekenhuizen gezamenlijk inzicht in de kwaliteit van zorg die zij hun patiƫnten bieden. Ben je zwanger? Dan kun je het percentage keizersnedes en ruggenprikken vergelijken tussen ziekenhuizen bij jou in de buurt. Moet je een knie- of heupoperatie ondergaan? Dan kun je ziekenhuizen vergelijken op het infectiepercentage bij deze operaties. Voor een staaroperatie kun je vergelijken wat de gemiddelde verbetering van zicht is.

Ziekenhuischeck geeft een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen. De cijfers komen uit de gegevens die ziekenhuizen jaarlijks aanleveren aan de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland. Deze gegevens worden afgezet tegen het landelijk gemiddelde. 

Ziekenhuizen kunnen op Ziekenhuischeck zelf een toelichting geven op hun gegevens, bijvoorbeeld of een score samenhangt met de specialisatie van het ziekenhuis. Daarnaast biedt de site algemene kwaliteitsinformatie over wachttijden of heropnames. Op deze manier bieden ziekenhuizen voor hun patiƫnten waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen en aandoeningen.

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen