Wachttijden ziekenhuizen vaker geüpdatet op Ziekenhuischeck

De wachttijden op Ziekenhuischeck.nl worden per januari 2022 meerdere keren per maand geüpdatet. Sommige ziekenhuizen doen dit zelfs bijna dagelijks. Het gaat om de wachttijden die ziekenhuizen verplicht aanleveren bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De reguliere zorg is inmiddels weer opgestart in veel ziekenhuizen. Vanwege COVID-19 moesten ziekenhuizen in 2021 veel geplande zorg afschalen en uitstellen.

Juiste zorg op de juiste plek

Onder patiënten is behoefte aan informatie over behandelingen en zorgaanbieders, zodat zij zelf passende zorg kunnen kiezen. Toch wordt de beschikbare informatie vaak niet gebruikt. Dat blijkt uit literatuuronderzoek van het Nivel. Uit evaluatie van Ziekenhuischeck.nl onder ziekenhuizen, blijkt dat de informatie op de website goed ingezet kan worden om patiënten te informeren over behandelingen en te ondersteunen bij de keuze voor een ziekenhuis. Bijvoorbeeld door informatie over de kwaliteit en wachttijden op te nemen in patiënteninformatie.

Behandelingen, kwaliteit, wachttijden en waardering

Op Ziekenhuischeck vind je informatie over behandelingen, kwaliteit, wachttijden en een objectieve waardering per ziekenhuis. Daarnaast biedt Ziekenhuischeck kwaliteitsinformatie over een selectie van behandelingen waarvoor ziekenhuizen externe verantwoording afleveren. Ook is er de mogelijkheid om ziekenhuizen met elkaar te vergelijken. De cijfers op Ziekenhuischeck zijn verzameld door Dutch Hospital Data (DHD). De website zelf is in beheer bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Alle ziekenhuizen zijn betrokken bij het actueel houden van deze site. Ze geven bijvoorbeeld in een toelichting bij de cijfers aan hoe de samenwerking voor bepaalde behandelingen in de regio is georganiseerd.

Meer informatie over wachttijden in ziekenhuizen

Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen