Bekijk rapportcijfers van andere patiënten

Op ziekenhuischeck.nl staat nieuwe informatie. Naast actuele wachttijden en kwaliteitscijfers vind je bij een aantal ziekenhuizen nu ook het patiëntervaringscijfer. Dat is een rapportcijfer dat patiënten geven na hun bezoek aan of opname in het ziekenhuis.

Algemene waardering en patiëntervaring

Op dit moment hebben 23 ziekenhuizen een patiëntervaringscijfer op Ziekenhuischeck staan. Heeft een ziekenhuis nog geen patiëntervaringscijfer? Dan staat op Ziekenhuischeck een algemeen waarderingscijfer. Dat cijfer komt uit een onderzoek onder een grote groep patiënten uit de regio van het ziekenhuis. Het verschil is: patiëntervaringscijfers zijn gegeven door patiënten die kortgeleden in het ziekenhuis zijn geweest. Algemene waarderingscijfers kunnen ook van patiënten komen die al een tijdje niet meer in het ziekenhuis zijn geweest. 

Geen individuele rapportcijfers 

Op Ziekenhuischeck vind je geen individuele beoordelingen van patiënten. Iedere patiënt is anders, en dat maakt iedere ervaring tijdens een ziekenhuisbezoek uniek. Met Ziekenhuischeck willen ziekenhuizen informatie geven die objectief en vergelijkbaar is, zodat je als patiënt een goed beeld krijgt van de kwaliteit van zorg. De rapportcijfers op Ziekenhuischeck zijn daarom een gemiddelde van alle rapportcijfers die patiënten hebben gegeven.  

Patiëntervaringsmonitor 

Alle ziekenhuizen in Nederland vragen hun patiënten regelmatig hoe zij de zorg hebben ervaren. Met deze informatie wordt de zorg verder verbeterd. Veel ziekenhuizen gebruiken hiervoor een eigen vragenlijst. De rapportcijfers op Ziekenhuischeck komen uit de Patiëntervaringsmonitor. Dat is een standaardvragenlijst, gebaseerd op internationaal onderzoek. Doordat alle ziekenhuizen met de Patiëntervaringsmonitor dezelfde vragen stellen aan patiënten, kun je de uitkomsten goed met elkaar vergelijken. 

Volgend jaar gebruiken nog meer ziekenhuizen de Patiëntervaringsmonitor, zodat patiënten nog beter kunnen vergelijken welk ziekenhuis het beste bij hun past.  


Vergelijk
Ziekenhuizen om te vergelijken:
+ Ander ziekenhuis toevoegen Maximaal 3 ziekenhuizen